Capsule Zinc Copii
13 August 2021 ,
18:26
604 vizualizări
Descriere
ZINC COPII ZINCUL – MINERALUL IMUNITĂȚII ȘI COMBATERII BOLILOR!!!
Zincul este considerat unul dintre cele mai importante oligoelemente necesare organismului datorită rolului său în numeroase procese indispensabile celulelor corpului. Organismul uman conține aproximativ 2 – 3 grame de zinc, răspândit în oase, dinți, mușchi, piele, ficat, leucocite, ochi, păr și unghii. Aceste țesuturi folosesc zincul în diverse procese, dar, acest element nu formează reserve, de aceea, pentru a avea asigurat permanent un nivel OPTIM de zinc este nevoie de suplimente alimentare. Conținutul de zinc în organismul omului sănătos atinge aproximativ 1,4-2,3 gr. În medie, necesarul trebuie completat în fiecare zi cca. 10-20 mg de zinc. Pentru copii în perioada de creștere și pubertate sunt necesare în fiecare zi 10 mg de zinc, la sugari – 3,5 mg de zinc. Femeile însărcinate trebuie să asimileze în fiecare zi câte 30 mg de zinc. Zincul intră în structura a peste 300 de enzime cu funcții vitale pentru organism. Zincul are proprietăți antiiflamatorii și intervine în funcționarea sistemului imunitar prin reglarea celulelor componente ale acestuia, iar gustul, mirosul și văzul sunt dependente de acest oligoelement.
Sfera de acțiune a zincului:
1. Activează sinteza, începând de la nivelul AND și ARN, a mai mult de 300 de enzyme.
2. Determină un apetit echilibrat și creșterea poftei de mâncare.
3. Zincul participă la structurarea albuminelor necesare miliardelor de celule din sistemul imunitar specializate în procesele de anihilarea celulelor cancerigene, al albuminelor din aparatul osteotendinos, la strucurarea proteinelor necesare creșterii și dezvoltării copiilor încă din timpul sarcinii și a perioadei de alaptare, cât și albuminelor necesare celulelor noi care vor participa la vindecarea rănilor.
4. Ajută la creșterea masei osoase și a celulelor musculare.
5. Ajută la întreținerea și corectarea vederii. Previne formarea cataractei.
6. Echilibrează nivelul de zahăr și ajută pancreasul în producerea insulinei.
7. Protejează ficatul și rinichii de substantele toxice.
8. Zincul ia parte la formarea testosteronului (hormon masculin) și la formarea spermei. Lipsa lui poate duce la impotență, scade dezvoltarea genitală și performanța sexuală. Lipsa lui duce la inflamarea prostatei. Este foarte important în producerea hormonilor feminini (impulsionează producerea de progesteron).
9. Lipsa de zinc poate duce la o accentuare a vulnerabilității organismului feminine
Total
Tip
Alte