Anunțuri astăzi: 106 950

Reguli

Dispoziții generale

Aceste reguli reprezintă un acord dintre Utilizator și Administrație, cu privire la utilizarea serviciilor OK8.md și documentul principal de reglementare a relațiilor dintre părți.

Administrația este în drept să blocheze anunțurile trimise pe OK8.md, precum și Utilizatorii site-ului fără avertisment. În cazul întreprinderii unor acțiuni ilegale de către Utilizator, Administrația se poate adresa autorităților și oferi datele disponibile despre Utilizator.

În cazul apariției divergențelor cu privire la înțelegerea Regulilor date, prioritate se acordă versiunii române a site-ului.

Descrierea serviciilor prestate pe site

Utilizatorii au acces deschis la datele site-ului:

 • anunțurile de cumpărare, vânzare;
 • propunerile legate de schimb, prestarea serviciilor și altele.

Noi propunem Utilizatorilor site-ului servicii contra plată și o gamă largă de posibilități pentru promovarea afacerii.

1.1. Serviciile contra plată presupun următoarele posibilități:

 • Amplasarea unor anunțuri simple contra plată pe panoul de anunțuri OK8.md pentru toate persoanele, indiferent de statutul lor juridic. Costul plasării unui anunț – 1 leu.
 • Redactarea/dezactivarea propunerilor sale, fără restricții.
 • Afișarea anunțurilor în rețeaua globală.
 • Vizualizarea și interacționarea cu anunțurile altor vânzători.
 • Publicarea anunțurilor cu caracter comercial pe site-ul OK8.md.
 • Comunicarea cu Utilizatorii site-ului prin modulul „Mesaje”, numerele de telefon și alte date de contact indicate.
 • Amplasarea publicității (text, imagine, audio), inclusiv anunțuri VIP și publicitate-banner.

Fiți atenți! Anunțurile VIP se afișează altor utilizatori doar în versiunea desktop a site-ului.

1.1.1. Se consideră comercial anunțul expediat de către o persoană fizică sau juridică, cu privire la realizarea:

 • Produselor identice, de la trei unități în sus;
 • produselor la comandă (care nu sunt în stoc în momentul actual);
 • tuturor tipurilor de servicii (transport auto, chiria pe zi a locuinței, automobilului, lucrări de construcții și reparare, servicii intermediare în diferite sfere, activitatea magazinelor online, servicii de sărbători, domeniul divertisment, servicii juriști, contabili și alți specialiști, cursuri, traininguri, etc.).

1.1.2. Zilnic poate fi amplasat un număr nelimitat de anunțuri simple contra plată, cu condiția că Utilizatorul are în contul său resursele necesare pentru achitarea lor.

1.1.3. Cantitatea de produse și servicii pentru o singură propunere comercială pe site-ul nostru este nelimitată.

Condițiile de întocmire a anunțurilor pe site-ul OK8.md

2.1. Toate serviciile furnizate prin intermediul OK8.md sunt acceptate de către dumneavoastră fără obiecții, conform punctelor indicate în Regulile date. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului, evitați folosirea lui și a serviciilor prestate prin intermediul acestuia.

Când dvs. creați un cont pe OK8.md, acceptați Regulile date. Conducerea OK8.md poate introduce oricând modificări în documentul dat, actualizând pagina. Continuând să utilizați site-ul după efectuarea modificărilor, dumneavoastră le acceptați fără obiecții și sunteți de acord cu ele, în mod automat.

2.2. Regulile de scriere a titlului anunțului.

Titlul – descrierea scurtă a produsului/ serviciului dumneavoastră. El poate fi scris în limba română, rusă sau engleză. Primul cuvânt poate fi scris cu majusculă, iar toate cuvintele ce urmează – obligatoriu cu minuscule. Puteți utiliza cifre doar dacă acestea privesc modelul/versiunea produsului.

2.2.1. Pe site-ul OK8.md nu vor fi admise titlurile care conțin:

a) Dublarea semnelor de punctuație, dar și repetările de litere sau cifre, dacă acestea nu au sens.

b) Simbolurile specifice, care nu se includ în gramatica standard, de exemplu: #^}.

c) Orice numere de telefon, linkuri ale portalurilor web terțe și denumirile lor.

2.2.2. În titlu, nu se permite utilizarea cuvintelor scrise uneori cu majuscule, iar alteori cu minuscule. Abrevierile sunt excepții (de exemplu: USB, LED, ZIP, DGB).

2.2.3. Dacă abrevierea nu reprezintă prescurtarea denumirii brandului sau a numelui companiei, atunci ea se scrie cu litere mici, de exemplu, „etc.”.

2.2.4. Nu se permite scrierea titlurilor cu litere mari și mici dintr-odată. Sunt excepții denumirile companiilor, numele exact al produsului, de exemplu: Apple iPhone X, Botanica, Meizu M6T.

2.2.5. Datele de contact indicate în anunț trebuie să corespundă cu cele indicate în secțiunea „Contacte”, iar linkurile trebuie să se refere la tema anunțului.

2.2.6. Anunțul trebuie să corespundă după sens rubricii alese. Este inadmisibil ca majoritatea cuvintelor din text să difere de tematica produsului/serviciului, rubricii.

2.2.7. Anunțurile în care în câmpul „Preț” este indicat un alt cost decât în text vor fi refuzate.

2.2.8. Interdicții cu privire la fotografia principală a anunțului:

a) imaginile editate printr-un editor foto (text pe poză și altele). Excepție – ștergerea numărului de înmatriculare a automobilului sau a altor informații de contact;

b) indicarea datelor de contact pe imagine, cu excepția logo-ului companiei și a denumirii site-ului;

c) incitarea la acțiune prin expresii motivaționale, precum „Ofertă!”, „Atenție”, „Urgent!” și altele.

Fiți atenți! Dacă anunțul nu corespunde regulilor indicate, Administrația OK8.md are dreptul să îl modifice sau chiar să îl blocheze.

Utilizarea linkurilor

Cu respectarea condițiilor, anunțurile pot conține linkuri către resursele externe. Noi nu avem control asupra lor și respectiv nu suntem responsabili de funcționarea acestor site-uri și nici de informațiile pe care le conțin. De asemenea, noi nu garantăm siguranța și calitatea conținutului, publicității, prezentate pe site-urile terțe.

În cazul primirii unor daune cauzate de trecerea de pe OK8.md pe linkurile externe, Administrația nu duce răspundere pentru acestea și nu le compensează.

Anunțurile vor fi șterse, dacă acestea:

 • nu corespund secțiunii alese;
 • conțin informații text, video sau foto, care contravin Regulilor OK8.md.

Pe lângă asta, Administrația site-ului este în drept să blocheze Utilizatorii care:

 • acționează contrar Regulilor în vigoare;
 • jignesc intenționat colaboratorii OK8.md.

Obligațiile utilizatorului

Fiecare Utilizator este responsabil de acțiunile realizate pe OK8.md din numele lui și posibilele consecințe legate de acestea. Utilizatorul este singurul responsabil de materialele text, foto, video, pe care le face vizibile de pe contul său pe OK8.md.

Administrația OK8.md efectuează doar pre-moderarea. Ceea ce înseamnă că noi nu putem fi responsabili de veridicitatea și calitatea datelor introduse de către Utilizator pe site. De asemenea, Utilizatorii trebuie să fie conștienți că ar putea vedea pe site un conținut inadmisibil sau jignitor, în viziunea lor.

Acceptând Regulile date, Utilizatorul este obligat să nu săvârșească:

 1. publicarea anunțurilor în rubrica necorespunzătoare;

 2. publicarea materialelor foto/video, care contravin legislației în vigoare a RM; exprimările jignitoare, indecente, defăimătoare, rasiste, religioase, dar și cele care pot incita la violență, cruzime; conținutul erotic; anunțurile cu amenințări, șantaj;

 3. publicarea materialelor cu caracter sexual sau pornografic; imagini cu indicarea datelor de contact;

 4. publicarea anunțurilor/atașarea fișierelor care conțin viruși și programele care deteriorează sau șterg datele altor Utilizatori din sistem;

 5. amplasarea sau trimiterea către Utilizatorii sistemului a informației confidențiale despre persoanele terțe sau alte date, a căror publicare este interzisă, indiferent de circumstanțe;

 6. publicarea oricăror materiale care se află în proprietatea intelectuală a cuiva și asupra cărora se extind drepturile de autor;

 7. publicarea și trimiterea către alți Utilizatori a informației care se poziționează drept spam, publicitate insistentă, cu trimiteri la piramide financiare și alte activități dubioase;

 8. promovarea activităților ilegale, orice tip de răzbunare, violență în raport cu oricine, răspândirea informațiilor despre producerea sau achiziționarea explozivelor și a armelor de orice tip;

 9. indicarea datelor altor Utilizatori în contul personal, publicarea sau transmiterea informațiilor personale despre persoanele terțe, fără permisiunea lor;

 10. publicarea sau distribuirea prin alte metode, printre Utilizatorii panoului de anunțuri, a propunerilor de prestare a serviciilor, care sunt considerate ilegale, în conformitate cu legislația în vigoare a RM;

 11. publicarea anunțurilor, care sunt însoțite de date de contact invalide sau cele, care vă aparțin nu dumneavoastră, dar altor persoane;

 12. publicarea propunerilor de vânzare a organelor umane, tuturor tipurilor de arme fără documentele necesare, servicii ezoterice, asistență umanitară, dar și a celor care se prestează cu ajutorul camerei web;

 13. publicarea anunțurilor cu menționarea denumirilor sau trimiterilor la alte resurse, care reprezintă concurenții OK8.md;

 14. publicarea propunerilor de vânzare a documentelor de privatizare a loturilor de pământ, imobilelor, etc.;

 15. publicarea anunțurilor pentru plasarea cărora e necesară posedarea unei licențe.

Obligațiile OK8.md

Site-ul OK8.md reprezintă site-ul pe care Utilizatorii pot plasa propunerile lor de cumpărare/vânzare/schimb și de prestare a serviciilor. În legătură cu asta, noi avem responsabilitatea de a verifica în prealabil anunțurile primite.

Utilizatorii au dreptul de a trimite plângeri cu privire la conținutul și amenajarea anunțurilor altor vânzători. Ele vor fi analizate, cu posibilitatea blocării ulterioare, ștergerii informației sau conturilor utilizatorilor.

OK8.md nu este responsabil de exactitatea și veridicitatea datelor primite de la Utilizatori și nu împărtășește declarațiile participanților la proiect.

Pentru Administrația site-ului sunt prețioase dorințele și recenziile cu privire la calitatea serviciilor prestate. Însă, trebuie luat în considerație că din cauza politicilor și Regulilor de funcționare a site-ului OK8.md, orice idei și modificări nu pot fi adoptate în mod automat.

Din cauza dificultății de a verifica autenticitatea datelor personale pe Internet, noi nu putem garanta că fiecare Utilizator al sistemului este persoana care pretinde a fi. Dumneavoastră sunteți unicul responsabil de eventualele daune, pe care le-ați putea primi, interacționând cu ceilalți participanți.

Administrația OK8.md nu are obligația juridică de a verifica veridicitatea propunerilor de cumpărare/vânzare/schimb oferite de către Utilizatori, de aceea ea nu poartă răspundere pentru acestea. Anunțurile pot avea inexactități, greșeli gramaticale sau informații neplăcute anumitor persoane.

Despre dreptul de proprietate asupra materialelor publicate pe OK8.md

La publicarea propunerilor comerciale pe portalul nostru, Utilizatorii automat dau acordul folosirii informațiilor date de către OK8.md, inclusiv copierea, distribuirea, traducerea, redactarea, reproducerea. Orice conținut plasat pe OK8.md reprezintă proprietatea site-ului și poate fi utilizat la discreția Administrației OK8.md.

Responsabilitățile OK8.md

Conducerea OK8.md nu este responsabilă de nici un fel de daune (întâmplătoare, morale, materiale), care pot interveni în consecința:

 • utilizării sau imposibilității de a utiliza serviciile OK8.md;
 • declarațiilor sau acțiunilor altor Utilizatori ai site-ului;
 • orice alte situații, legate de activitatea panoului de anunțuri OK8.md.

În momentul înregistrării, dumneavoastră acceptați toate regulile enunțate mai sus. De asemenea, dumneavoastră înțelegeți și acceptați următoarele condiții:

1) Orice manipulare și interacțiune cu site-ul OK8.md se realizează sub responsabilitatea dumneavoastră proprie. Toate serviciile sunt prestate fără condiții ascunse.

2) OK8.md nu garantează că:

2.1) serviciile noastre vor corespunde în totalmente așteptărilor și cerințelor Utilizatorilor;

2.2) serviciile vor fi prestate rapid, permanent și fără erori;

2.3) toate datele de pe site-ul OK8.md sunt 100% exacte și veridice;

2.4) înlăturarea în cel mai scurt timp a erorilor apărute pe service.

3) Toate anunțurile, de orice natură, publicate pe OK8.md sunt utilizate de către dumneavoastră sub propria responsabilitate, inclusiv în cazul suportării anumitor daune pe seama interacțiunii cu acestea.

Publicitatea pe site-ul OK8.md

Pe terenul OK8.md se pot desfășura promoții și campanii cu caracter publicitar. Toate interacțiunile dumneavoastră cu agentul de publicitate (corespondența, plata serviciilor, participarea la oferte) rămân sub răspunderea dumneavoastră. Noi nu vom fi persoana responsabilă, în cazul în care dumneavoastră veți suporta daune pe seama interacțiunilor cu agenții de publicitate.

Acceptând condițiile acestui act, dumneavoastră automat dați acordul de a primi de pe site-ul OK8.md, pe adresa dvs. electronică indicată la înregistrare, propuneri speciale, inclusiv cu caracter publicitar.

Modificări în funcționarea service-ului

Administrația OK8.md este în drept să rectifice cerințele și condițiile de amplasare a anunțurilor pe site, fără a notifica Utilizatorii în prealabil și fără a explica motivele modificărilor.

Utilizând site-ul, Dumneavoastră acceptați în mod automat că OK8.md nu duce răspundere în fața dumneavoastră și a persoanelor terțe, în cazul:

 • modificării Regulilor;
 • întreruperii prestării serviciilor;
 • suspendării activității site-ului.

Astfel, dumneavoastră nu puteți solicita compensarea daunelor cauzate de situațiile enunțate mai sus.

Compensarea

Dacă Utilizatorul cauzează daune unor persoane terțe în procesul de utilizare a site-ului OK8.md, încălcând Regulile date sau drepturile părților terțe, atunci acesta este obligat să le compenseze. Despăgubirea poate fi stabilită prin acordul părților, iar în anumite cazuri – de către autoritățile judiciare.

Introducerea și confirmarea numărului de telefon

Când dumneavoastră indicați numărul de telefon în profil și în anunț, se presupune că acesta va fi văzut de către alți Utilizatori ai site-ului OK8.md.

Pentru a determina dacă numărul de telefon vă aparține, se efectuează o procedură de confirmare. Aceasta permite să legați numărul de telefon de contul dumneavoastră și să evitați situațiile în care acesta ar fi putea fi utilizat neautorizat.

Statutul „Cont verificat”

Cu scopul îmbunătățirii securității acordurilor efectuate prin OK8.md, Administrația site-ului utilizează o metodă suplimentară de identificare a Utilizatorului. În cazul unei verificări reușite, contul Utilizatorului primește titlul de „Cont verificat”.

Acest statut presupune că un Utilizator particular al site-ului a oferit colaboratorilor abilitați OK8.md, o fotografie sau o copie scanată a pașaportului pentru verificarea identității. Această identificare este trecută, în mod obligatoriu, de către Utilizatorii împotriva cărora alți participanți ai proiectului depun plângeri sau sunt suspectați de activități frauduloase.

Pentru a primi statutul de „Cont verificat”, persoana fizică trebuie să urmeze în mod obligatoriu următorii pași:

 1. Fotografiați-vă cu pașaportul în mână, astfel încât să fie vizibile: Numele, Prenumele, Patronimicul și poza din document.

Fiți atenți: pentru a primi statul de cont confirmat, datele enunțate sunt suficiente. Codul personal, adresa de domiciliu sau alte informații personale nu sunt necesare!

 1. Semnați acordul prin care permiteți Administrației OK8.md să păstreze datele Dumneavoastră.

 2. Trimiteți această informație Administrației site-ului pentru verificare.

Pentru a primi statul „Cont verificat”, persoana juridică în mod obligatoriu:

1. Descarcă formularul de cerere pentru primirea statului de „Cont verificat”.

2. Introduce datele organizației și lista integrală a conturilor utilizate.

3. Trimite cererea completată pe adresa electronică a Administrației OK8.md.

Fiți atenți: cererea trebuie să conțină semnătura directorului, ștampila companiei.

Recenziile de pe site-ul OK8.md

Pe site-ul OK8.md este disponibil serviciul „Recenzii”, cu ajutorul căruia Utilizatorul poate să-și exprime părerea subiectivă despre conturile altor Utilizatori. Noi nu ducem răspundere pentru conținutul lor și nu verificăm autenticitatea.

Dacă recenziile conțin multe greșeli sau au un conținut profanator, ele pot fi blocate de către moderator. Vor fi șterse recenziile cu conținut publicitar sau caracter comercial. Administrația își rezervă dreptul de a șterge recenziile date fără explicarea cauzelor.

Pot publica și primi recenzii doar Utilizatorii care au activat serviciul dat. Administrația este în drept să dezactiveze, la discreția sa și fără explicații, posibilitatea de a comenta contul Utilizatorului.

Site-ul dat utilizează cookie-uri. Faceți cunoștință cu politica cookie pe adresa dată

Ok